5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü!

Yıldız Erkek Voleybol Takımımız, Zonguldak İl finalleri
2 Aralık 2022
“Kültürel Ögelerimiz”
9 Aralık 2022
Yıldız Erkek Voleybol Takımımız, Zonguldak İl finalleri
2 Aralık 2022
“Kültürel Ögelerimiz”
9 Aralık 2022

Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü!
Aynı zamanda Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği gün!

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Ortaokulu olarak bizler de Atamızın “Ey Kahraman Türk Kadını; sen ayaklar altında ezilmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın.” sözünden yola çıkarak, Sosyal Bilgiler Zümre öğretmenleri ve 6.sınıf öğrencilerimizle birlikte okulumuzda kadın haklarına dikkat çektik. Okulumuz girişinde pankartlarla öğrencilerimizi karşılayan 6.sınıf öğrencilerimiz, ilkokul sınıflarını da gezerek hem öğrencilerimize bilgi verdiler hem de kadın öğretmenlerimizin gününü kutladılar.
Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış Türk kadınlarının ve dünyadaki tüm kadınların eşitlik, saygınlık ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri bu anlamlı günü kutlu olsun.

#tedliolmakayrıcalıktır
#eğitimdeğiştirir